sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Utopiapelin näytöksessä

Kävimme viime torstaina katsomassa ensimmäistä Utopiapelin näytöstä, jonka lukiolaiset vetivät läpi yleisön kanssa. Ennen näytöstä lisäilimme vielä lämpiön puolelle silmäkukkia ja asensimme yhden mustan väliverhon näyttämölle. Muutama ilmapallo oli tyhjentynyt ja mennyt rikki, joten täytimme niitäkin pari lisää. Kaikki rooliasut olivat valmiina ja esitys sujui hienosti. Mitään kömmähdyksiä ei tullut, enkä suurempaa jännitystäkään huomannut. Hieno lopputulos! Tsemppiä näyttelijöille tuleviin esityksiin! 


"Utopiapelissä runoilijaystävykset kysyvät toisiltaan, millaista voisi olla elämä ihanteellisessa yhteiskunnassa, Utopiassa. Yhdessä he kuvittelevat elinkelpoisen avaruussiirtokunnan, johon ylikansoittuneesta maasta voisi muuttaa. Miten siirtokunta järjestäisi elämisen uudessa maailmassa? Mitä oikeuksia ja velvollisuuksia asukkailla olisi? Ketkä ovat tervetulleita asumaan Utopiaan? Kepeänä kuvittelukisana alkanut leikki vakavoituu, kun tullaan perimmäisen kysymyksen ääreen: mitä vapaus oikeastaan on? Runoilijoiden unelmat ja ihanteet ovat vuoroin samansuuntaiset, vuoroin taas kärkevästi vastakkain, ja heidän mielikuvituksensa näyt aukeavat silmiemme eteen näyttämölle."
Teksti lainattu täältä.

























Teatterisisustajat saivat urakkansa päätökseen ja blogi vaikenee. Tämä oli mielenkiintoinen ja haastava projekti. 

Kiitos mielenkiinnosta!


-Maria-Elina-

lauantai 6. joulukuuta 2014

Utopiapelin visuaalinen maailma

Seinäjoen lukioteatterin Utopiapeli-näytelmän visuaalisen maailman toteutus lepäsi meidän Sedun opiskelijoiden hartioilla. Rooli- ja teatteripuvustajat valmistivat näytelmän asut ja me, tulevat Sisustus ja tila -artesaanit, ideoimme ja toteutimme lavasteet ja muun visuaalisen ilmeen. 

Kuvat puhukoot puolestaan!


SISÄÄNKÄYNTI









LÄMPIÖ










NÄYTTÄMÖ










Saamme olla erittäin tyytyväisiä lopputulokseen. Hyvä me, hyvä meidän joukkue! :)

Kävimme torstaina katsomassa näytelmän läpimenoa, mutta teen oman postauksen niistä tunnelmista. 


-Maria-Elina-

maanantai 1. joulukuuta 2014

Vko 48: Tositoimissa teatterilla

Viimeisellä viikolla ahkeroimme kaksi päivää teatterilla. Maanantaina saimme lämpiön valmiiksi. Asensimme lämpiön kattoon monta metriä hallaharsoa. Harsolla saimme peitettyä vähemmän kauniin katon ja loisteputkilamput. Harson alle asennetut siniset ledivalot tuovat näytelmän teemaan sopivaa utopistista tunnelmaa ja nurkkiin sijoitetut roikkalamput antavat tarvittavan yleisvalon. Lämpiöön on tulossa vielä lipunmyyntipöytä.






Ilmapallojen toimituksessa oli hieman viivästystä, mutta tiistaina pääsimme vihdoin asentamaan palloja teatteritilan kattoon. Ilmapallojen yläpuolelle virittelimme sinistä valonauhaa ja kiinnitimme palloihin myös silmäkukkia. Kattoon sijoitettu "ilmapallomeri" symboloi näytelmässä kukkaniittyä. Utopiassa sekin voi sijaita taivaalla.

 Kokonaisuudesta tuli todella näyttävä. Nyt vain jännitämme kuinka ilmapallot kestävät viimeiseen näytökseen saakka. Pari palloa räjähti heti asennuksen aikana, mutta onneksi meillä on varapalloja. 










Jätimme vielä pientä fiksaamista seuraavalle viikolla. Samalla käynnillä katsastamme ilmapallojen tilanteen. Osa palloista vaatii ehkä uudelleentäyttämistä. 

Torstaina 4.12. pääsemme katsomaan valmiin Utopiapeli-näytelmän ja sen jälkeen postailen vielä paremmin lavasteista, näytöksen tunnelmista ja upeista rooliasuista. Yleisölle näytökset ovat viikoilla 50 ja 51. Seinäjoen lukioteatterin sivuille pääset tästä


-Maria-Elina-